Predavanje: Kako čuvati svoj mozak

Predavanje: Kako čuvati svoj mozak

Dana 20.3.2021. godine s početkom u 19:00 održaće se predavanje pod nazivom "Kako čuvati svoj mozak". Predavanje će se održati putem Zoom platforme i FB live prijenosa.

Predavanje će održati dr. Edin Hajdarpašić i dr. Ibrahim Omerhodžić, specijalisti neurohirurgije.

Svima nam je jasno kako je današnje vrijeme varljivo za zdravlje mozga.

Mnogi su faktori koji mogu utjecati na zdavlje mozga. Neki faktori su uvjetovani okolišnim utjecajima, kao što su ishrana, fizička neaktivnost i stres. Postoje faktori na koje ne možemo utjecati, kao što je starost i genetika.  Na kraju, treba navesti i psihološke utjecaje koji u današnje vrijeme imaju veliki značaj u očuvanju zdravlja mozga, odnosno njegovom narušavanju. Naročito je ova tema bitna danas, u vrijeme pandemije, koja traje već više od godinu dana, i koja već evidentno utječe na zdravlje mozga svih nas. 

Zdravstveni radnici moći će dobiti certifikat o prisustvu, a predavanje će verifikovati ispunjavanjem upitnika koji će biti dostupan krajem predavanja. Naša predavanja su akreditovana od strane odgovarajućih komora.  

Ovo predavanje se održava u sklopu BIMINE kampanje povodom Sedmice zdravlja mozga (Brain awareness week), koja se obilježava u cijelom svijetu.