Ožiljak sreće - carski rez

Roditi dijete carskim rezom ne čini vas manje majkom. Naprotiv, čini vas herojem kao i svaku drugu majku.

Pročitajte više
Zdravstveni apsekt posta

Medicinski aspekt posta se nadovezuje na njegov nutricionistički aspekt, obzirom da su u uzročno-posljedičnoj vezi.

Pročitajte više
Prehrana tokom ramazanskog posta

Ima jako puno razloga za prihvatiti ramazanski post kao jedan od dobrih načina prevencije i liječenja raznih oboljenja. Ovom prilikom pročitajte o nutricionističkoj dimenziji ramazanskog posta.

Pročitajte više
Depresija kod adolescenata

Depresija kod adolescenata je ozbiljan zdravstveni problem koji uzrokuje uporni osjećaj tuge i gubitak interesa za aktivnosti. Ona utiče na mišljenje, osjećaje i ponašanje, a može uzrokovati emocionalne, funkcionalne i fizičke probleme.

Pročitajte više
Voli sebe, obavi samopregled i budi zdrava!

Obilježavanje dana narcisa ima za cilj potaknuti svakog čovjeka da vodi računa o sebi i da bude sebičan kada su u pitanju očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja. Poseban je akcenat stavljen na oboljele od karcinoma, a u prvom redu oboljele od karcinoma dojke i važnost redovnog pregleda i samopregleda dojki.

Pročitajte više
Prevencijom do zdravog osmijeha

Razvijanje svijesti o važnosti oralne higijene preduvjet je oralnom zdravlju pojedinca i njegovog utjecaja na opće zdravlje.

Pročitajte više
Rani dječiji karijes

Danas u 21. Vijeku kada je svima važan izgled, veliku ulogu ima osmijeh te se zdravi zubi i zdrave desni smatraju lijepim i atraktivnim. Međutim, mliječni zubi znaju često biti zaboravljeni.

Pročitajte više