Rak dojke - šta morate znati?

Normalno je bojati se raka. Međutim, strah te ne treba spriječiti da redovno radiš samopregled dojki, odeš ljekaru i na vrijeme poduzmeš korake koji ti mogu spasiti život.

Pročitajte više
Pismo  "prijatelju"

Pismo piše zaposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji je kroz svoj dvadesetogodišnji rad u ovoj ustanovi, doživio sve moguće scenarije na terenu.

Pročitajte više
Depresija kod adolescenata

Depresija kod adolescenata je ozbiljan zdravstveni problem koji uzrokuje uporni osjećaj tuge i gubitak interesa za aktivnosti. Ona utiče na mišljenje, osjećaje i ponašanje, a može uzrokovati emocionalne, funkcionalne i fizičke probleme.

Pročitajte više
Voli sebe, obavi samopregled i budi zdrava!

Obilježavanje dana narcisa ima za cilj potaknuti svakog čovjeka da vodi računa o sebi i da bude sebičan kada su u pitanju očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja. Poseban je akcenat stavljen na oboljele od karcinoma, a u prvom redu oboljele od karcinoma dojke i važnost redovnog pregleda i samopregleda dojki.

Pročitajte više
Octenident otopina za ispiranje usta

Učesnicima/ama predavanja o oralnoj higijeni, koje organizujemo 24. marta s početkom u 18:00 sati, Oktal pharma je poklonila nešto što će im pomoći u održavanju oralne higijene. Dvadeset je sretnih dobitnika.

Pročitajte više
Predavanje: Kako čuvati svoj mozak

Ovo predavanje se održava u sklopu BIMINE kampanje povodom Sedmice zdravlja mozga (Brain awareness week), koja se obilježava u cijelom svijetu.

Pročitajte više
Primarna glavobolja - migrena

Glavobolja je neprijatan bolni osjećaj koji se javlja u različitom intenzitetu i na različitim lokacijama, te većinom, bez obzira na karakter i mjesto javljanja, sprječava osobe koje pate od nje, da obavljaju svakodnevne aktivnosti.

Pročitajte više