Maligna bolest djeteta i porodica

Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka obilježava se 15. februara. Tim povodom dajmo svoju podršku na onaj način kako to možemo.

Pročitajte više
Dijabetes i prehrana

Istraživanja pokazuju da su navike u prehrani i fizičke aktivnosti važni riziko faktori u razvoju dijabetesa. Na faktore rizika poput pretilosti, visokog holesterola i triglicerida, te visokog krvnog pritiska i niske tjelesne aktivnosti može se uticati.

Pročitajte više
Rak dojke - šta morate znati?

Normalno je bojati se raka. Međutim, strah te ne treba spriječiti da redovno radiš samopregled dojki, odeš ljekaru i na vrijeme poduzmeš korake koji ti mogu spasiti život.

Pročitajte više
Pismo  "prijatelju"

Pismo piše zaposlenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji je kroz svoj dvadesetogodišnji rad u ovoj ustanovi, doživio sve moguće scenarije na terenu.

Pročitajte više
Depresija kod adolescenata

Depresija kod adolescenata je ozbiljan zdravstveni problem koji uzrokuje uporni osjećaj tuge i gubitak interesa za aktivnosti. Ona utiče na mišljenje, osjećaje i ponašanje, a može uzrokovati emocionalne, funkcionalne i fizičke probleme.

Pročitajte više
Voli sebe, obavi samopregled i budi zdrava!

Obilježavanje dana narcisa ima za cilj potaknuti svakog čovjeka da vodi računa o sebi i da bude sebičan kada su u pitanju očuvanje i unapređenje vlastitog zdravlja. Poseban je akcenat stavljen na oboljele od karcinoma, a u prvom redu oboljele od karcinoma dojke i važnost redovnog pregleda i samopregleda dojki.

Pročitajte više
Octenident otopina za ispiranje usta

Učesnicima/ama predavanja o oralnoj higijeni, koje organizujemo 24. marta s početkom u 18:00 sati, Oktal pharma je poklonila nešto što će im pomoći u održavanju oralne higijene. Dvadeset je sretnih dobitnika.

Pročitajte više